torsdag 9. desember 2010

Kunst til folket

Her er langbordet omgjort til atelier.

I den niende lomma på julekalenderen stod det at "I dag skal vi ha kunstaften". Det betydde akrylmaling på lerret og papir, decoupage og maling på tomme hermetikkbokser og kunstutstilling for spesielt inviterte etterpå. Både Odin og Ingrid stod for kunsten - noe av kunsten var laget tidligere (underholdning i høstferien). Vi hadde en god økt, bare forstyrret av Lovely-Lina som ikke var fornøyd med å være forvist til skinnfellen og lekestativet - hun vil være der det skjer!!

Ingrid beskriver med ord og kroppsspråk inspirasjonen og motivene for hvert enkelt bilde.
Etter at vi var ferdige å male og jobbe med kunsten vår, så var det på tide med kunstutstilling. Den holdt Ingrid og mamsen alene, for Lovely-Lina sov. Papsen og Odin hadde fått eksklusive billetter til Børge Ousland-foredrag og kunne heller ikke være med på utstillingen. Vi hang og stilte opp kunstverkene, og ordnet i stand serveringen som var musserende i høye glass (mozell) og pepperkaker. Til utstillingen kom bestemor og bestefar, tante Anita og onkel Tore. De var veldig begeistret og roste kunstverkene. Ingrid gav utførlige forklaringer om motivene for de forskjellige maleriene.
Odin og Børge Ousland
Foredraget Børge Ousland holdt var spennende for både far og sønn. Odin stilte spørsmål og fikk en signert bok hvor Ousland ønsket ham lykke til på egne ekspedisjoner - og du skal se at det skjer en dag. Odin går Grønland på langs kanskje, eller blir det verdensrommet kanskje?!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

  1. Fantastiske bilde :)
    Kjempe fint bilde ta Odin,og nydeli bekledning på trultemora :)
    Ser ut som dokke he de kjekt!

    No gir eg meg på vaskinga for i dag,og teke natt :P

    Nattaklem <3

    SvarSlett
  2. Det beste medd bekledninga var at når ho snudde seg, så var kjolen åpen, og t-skjorta og stilongsen lyste i all si prakt... ja som sagt: fint skal det vere om heile raua heng utafor :-) bokstavlig talt! Tenkte først å ta bildet med, men når det skal ligge ute til offentlig skue så må det vere bildet ho likar å sjå om femti år - så fornuften seira...

    SvarSlett