fredag 31. desember 2010

Hjemmelagde julegaver er aller best!

Jeg må bare vise dere hvorfor hjemmelagde gaver er best - noen ganger får man nemlig slike ting i gave! Lovely-Lina fikk hjemmestrikket kjole som mormor har lagd i julegave. Er den ikke nydelig?! Boken med oppskriften ble overlevert fra mamsen til mormor mens mamsen var gravid med følgende beskjed: "Hvis det blir en jente, så må du strikke denne". Og det gjorde hun - for en kvinne!!
Posted by Picasa

torsdag 30. desember 2010

Bursdag bursdag

Når man er en virkelig dårlig planlegger (privat altså) eller for å si det penere; lar livet gå sin gang uten stress og mas om når ting skal skje - ja da kan livet ta styringen og peke nese tilbake... For vår del dreier det seg om barnefødsler med påfølgende barnebursdager år etter år. Og når er de to eldste født? Joda; første juledag og første nyttårsdag. Veldig koselig, men det betyr at alt skjer rundt jul og nyttår. Vi er derfor mer enn glad for at Lovely-Lina kom i september.
I tillegg til juleselskaper blir det derfor grunn til å feire i romjula, og første jente ut er Ingrid 7 år! Hurra!! Bamse-gulrotkake, bestemors sjokoladekake og desserter i ulike varianter. Masse fine gaver - og aller best: nytt bursdagsselskap i januar for venner og klassekamerater.

søndag 26. desember 2010

Julaften hos oss

består alltid av at forberedelesene aldri er ferdig i riktig tid - natten tas til hjelp...
Julaften morgen ble det bakt brød og inntatt en deilig julefrokost. Bestemor fikk julehilsen opp til seg: ferskt brød som var behørlig pyntet av mamsen og Ingrid.  
Så kom endelig julekvelden med god mat og gaver. Ingrid var så spent at maten ikke ble rørt, og hun satt og kjedet seg fordi vi voksne skulle spise så mye og så lenge... Men hun ble fornøyd til slutt.

Dagens katastrofe: bestemor sin komfyr gikk føyka kl. 16.30 med ikke helt ferdigstekt ribbe i. I tillegg var ikke julepølse, medisterkake, surkål eller saus varmet heller - her var det krisestemning et lite øyeblikk. Det er godt vi har to komfyrer i hus - mat ble det, om enn litt forsinket. Bestemor må nok på romjulssalg for å få seg ny komfyr - i mens er det kafè i 1. etasjen.

Siste del av julekalenderen

... var fortsatt preget av det kalde været og at mye av tiden gikk med til juleforberedelser. Men vi har fått kost oss. I den 20. lommen på julekalenderen hadde jammen papsen puttet godteri til barna.
Posted by Picasa
Da var det mer spennende når vi kom til den 21. lommen i julekalenderen. Der var det juletrepynting hos bestemor med kosestund etterpå.

I lomme nr. 22. var det julehandelen som stod for tur. Ingrid og Odin ble med pappa på storhandel og fikk putte hvert sitt blad i kurven.

I lomme nr. 23 var det deilig fellesfrokost med bacon, innpakking av gaver til venner og juleverksted. Juleverkstedet ble aldri gjennomført som tenkt, da barna glemte helt bort tiden og hadde besøk av venner i stedet - men juleverkstedet kan vi ta igjen i julen..

I lomme nr. 24 ble en ny tradisjon innført: Julestrømper med smågaver hang ved lomme 24 - spennende med noe nytt...

Oppsummering av årets julekalender: Den bar nok preg av at vi har fått en liten baby som ikke kan være med på alle aktivitetene vi har gjort før - til det har det vært for kaldt. Vi har derfor ikke fått gjort alle de morsomme uteaktivitetene som vi har gjort tidligere år. Kanskje blir det for ambisiøst å fortsette prosjektet med 3 barn til neste år. En sak til familierådet (som vi ikke har fordi vi praktiserer foreldretyranni med innslag av barnerevolusjon innemellom.....) Men det ble jul i år også - heldig vis og utrolig nok!

God jul!

Så kom julen og tok helt overhånd! Det har blitt lite blogging, men det kommer mer senere. Både avslutning av julekalenderen og bilder fra julehuset vårt. I mellomtiden kan dere kose dere med familiens interakive julehilsen. Her er lenken til julekortet - klikk her for å se

mandag 20. desember 2010

Julen nærmer seg med stormskritt

Mamsen har oppdaget en veldig morsom bildreredigeringsfunksjon i Picasa - så morsomt..
Den nittende dagen i desember startet med felles frokost, med bacon - en sjeldenhet den siste tiden. Ikke så rart når noen står opp klokken 6 mens andre drøyer til både ni og ti. Dessuten har vi en fabelaktig matservering i andre etasje... barnas frokoster foregår som oftest i 2. etasje hos bestemor og bestefar. Bedre brød, bedre pålegg, bedre drikke og bedre selskap... For en luksus!

Dagen har vært fyllt av syke barn (Ingrid ble dårlig i går kveld, Odin er nesten frisk igjen), forsøk på rydding og ikke minst håndball! Gull til Norge - slik skal det være.. Julekalenderen ble derfor ikke åpnet før sent på kvelden. Den 19. lommen i julekalenderen inneholdt pepperkakehuspynting.

Lovely-Lina forsynte seg grovt av pynten til pepperkakehuset... men det ble igjen litt som vi fikk klæsjet opp på vegger og tak.
Posted by Picasa

søndag 19. desember 2010

Den 18. dagen i desember

...så fant vi i lommen på kalenderen en filmkveld, med mammas hjemmelagde pizza. Så deilig!!
Posted by Picasa

lørdag 18. desember 2010

Når man lader opp til den 17. dagen i desember

da bør man sove i sengen til Ingrid, hvor det nesten ikke er plass til Ingrid... og man trenger både sovepose og dyne samtidig - og gjerne mer enn en dyne. Utrolig at hun får sove.

I den 17. lommen på julekalenderen var det tur til Sverige som stod på programmet. En god gammeldags harrytur med andre ord, for turens skyld. Barna fikk kjøpe julegodteri, som skal spares til julen og vi fikk gått på kafè og kost oss ordentlig.
Mamsens julegodteri- kjøpt på grunn av boksen. Til neste år er det hjemmelagde karameller i denne, det er helt sikkert..

Den 16. dagen i desember

Startet skikkelig kjedelig for Lovely-Lina - til helsestasjonen for å få en sprøyte med vaksine i hvert lår... uff uff så trist. Tenk at noen kan være så slemme... Deretter gikk vi videre hjem til en av mamsens kollegaer for julelunsj. Her snakker vi ordentlig julelunsj fra en av verdens beste vertinner - et ordentlig herlig spis i veldig godt selskap. Mamsen glemte helt å ta bilder... men vi fikk delt ut de første takkekortene. Julekort glemte vi selvsagt.
Årets julekort og takkekort for gavene Lina har fått - noen får begge deler, andre bare ett... Ikke helt enkelt å beregne antall kort, selvom vi har lært å telle... Uff da!
I lommen på julekalenderen lå det en lapp med beskjed om at dagens hendelse var take-away fra en kjent multinasjonal hamburgerkjede med utrolig vond mat som alle barn elsker - forstår ikke det der. Men uansett ikke verdt å blogge om, men en innertier i heimen!

Så rundet vi av kvelden og natten med enda et sykt barn... Lovely-Lina fikk feber etter vaksinen. Hun ble varm, men etter en kald klut på hodet og litt lettere bekledning gikk feberen ned heldigvis.

Den femtande dagen i desember

Verdens fineste nissejente på vei hjem fra senteret

 Etter skolen reiste Ingrid, Lovely Lina og mamsen til senteret. Endelig var temperaturen litt under (eller sier man over) minus 10, så vi våget oss ut. Julegaver skulle sikres. Ingrid lovte å være tålmodig - men det gikk ikke helt sånn denne gangen heller... det beste er å være hjemme - mye morsommere det.
Vakkert vintervær
Det er noen dager siden bloggen har blitt oppdatert - og man kommer fort bakpå når målet er å blogge hele julekalenderen. Og av og til kommer livet i veien - ikke enkelt å holde ambisjonsnivået hele tiden.

Men den femtende desember fikke vi hjelp utenfra. I lommen på julekalenderen stod det jammen meg at vi skulle på besøk - og ikke til hvem som helst, men verdens søteste søskenbarn og hennes samboer; Astrid Beate og Roy. Odin var syk (sov fra kl 18 kvelden før til neste morgen) men hadde samlet såpass med krefter  at han orket å være med. Hos Astrid Beate og Roy fikk vi være med å pynte juletre - Hurra! Ingrid polerte alle kulene med genserarmen før de ble hengt opp, så det ble et strålende tre. Kjempeflott. Etter pyntingen var det is med peanøtter og nonstop - nam nam.

tirsdag 14. desember 2010

Den fjortende dagen i desember

...så sa lappen i lommen på julekalenderen at vi skulle bake pepperkaker. Hurra! Ingrid hadde knapt tid til å spise brødskive etter at hun kom fra skolen. Vi startet opp, gikk hardt ut, og etter første plata var satt i ovnen måtte plutselig noen på do, så måtte den andre det også. Deretter ville noen heller se film - og enden på visa ble at mamma med Lovely-Lina på armen måtte bake resten alene.... Fikk et lite flashback der, med et glimt inn i min mors førjulstid med 5 barn som heller ville noe annet enn det man egentlig skulle. Men vi koste oss så lenge det varte. I tillegg lagde vi konfekt - enkel sådan med nougat/marsipan og karameller dyppet i delig sjokolade. Satt godt fast i tallerkenen etter avkjøling i kjøleskapet - så da er alt som det skal...

Posted by Picasa

mandag 13. desember 2010

Det er godt man har stort kjøkken

..når alt skal skje på samme sted. Kjøkkenøya har i dag fungert som arbeidsbenk for snekker-mamsen som har bygd garderobeskap, lekeplass for Lovely-Lina og Ingrid, bakebord for lussekatter og brød...

Tror du ikke at vi glemte adventsstunden vår i går da - eller rettere sagt, når vi fikk tid så var det leggetid... Så etter middagen hadde vi en adventsstund med kaffe, lussekatter, lystenning (fortsatt kun med første vers) og julekalender. I den 13. lommen på julekalenderen var det en liten gave til hver. Etter en rolig stund (eller var den det..?) reiste Odin og papsen på skytebanen sammen med gjengen fra Multisporten - spennende.
Posted by Picasa

søndag 12. desember 2010

Endelig ble det spa

Spa er et av høydepunktene i julekalenderen.
Da er det bading med masse skum.
  Deretter servering i høye glass og litt å knaske på.
.. og til slutt deilig massasje.
En skikkelig kosekveld!

Deilige lørdag

Kos på kafè - pannekake med blåbær er ikke det beste valget hvis alle skal komme hjem like rene som de dro...
Hva gjør man på en lørdag? Jo, man går på senteret for å kjøpe seg en film (med pengene fra skattejakten tidligere i uken), går på kafè for å spise lunsj og runder det hele av med å gå en tur på verdens beste bibliotek. Der måtte vi gjøre opp vår skyld og betale purringene på for sent leverte bøker. Ingrid sin bok ble levert så seint at Ingrid slengte på en unnskyldning i tillegg.
Lovely-Lina er med på montering av ny og riving av gammel garderobe
Vel hjemme var det tid for oppstart av DIY-prosjektet vårt "ny garderobe". Dagens kapittel var montering av første skap - og når det var gjort var det faktisk midt på natten. Resten av natten ble tilbrakt på flatseng på Ingrids rom. For innemellom all jobbingen var det tid for den 11. lommen i julekalenderen - der stod det "filmkveld". Det betyr at vi popper popcorn og alle setter seg ned sammen og ser en hyggelig film. Dagens film var "Se opp".
Gjengen er klar for filmkveld - alle er med!

Posted by Picasa

Nesten-søskenbarn-besøk

Dobbelthakekonkurranse
I dag fikk bestemor og bestefar besøk av Hedda-Sofie, som er deres oldebarn og født 10 dager før Lovely-Lina. Ikke verst å bli både besteforeldre og oldeforeldre på under 14 dager. Disse to skravlet om kapp, og knøvlet hverandre. Skikkelig skjønne og kanskje bestiser senere - hvem vet..
Posted by Picasa

lørdag 11. desember 2010

Pizzafest

Her er gjengen på kjøkkenet til bestemor og bestefar - klar for pizzafest!
I den 10. lomma på julekalenderen hadde lappen følgende tekst: "I dag skal vi ha pizzafest hos b&b". Og jammen tror ikke du at bestemor og bestefar hadde fikset pizza og julebrus til hele gjengen! Skikkelig bra. Alle spiste seg gode og mette. Etterpå fikk vi kaffe med noe godt ved siden av også - men Odin var så mett at han ikke orket.

Etter dette deilige måltidet reiste mams, paps og Lovely-Lina til IKEA for å fortsette på DIY-prosjektet "ny garderobe". Kapittelet i dag var "plukk av 33 pakker i IKEAs lager".... Kan man tilbringe fredagskvelden på en bedre måte ??(sic!) Lovely-Lina sov gjennom hele seansen, og takk for det. Vi fikk plukket med oss alt vi trengte, minus (of course) 4 dører... de kommer visstnok en gang, men ingen visste når. Er det mulig?! I morgen starter neste kapittel - riving av vegg. >Følg med følg med...
I stedet for et kjedelig bilde fra IKEA, så bringer vi dere et fantasstisk bilde av verdens skjønneste Ingrid med sine beste venner. Kan livet bli bedre når du snart er 7 år og går i 2. klasse - en hengiven vennegjeng som alltid er med på leken..
Posted by Picasa

fredag 10. desember 2010

Så moro..


Utrolig hvor mye underholdning det er i et slikt stativ. Sjekk den smashen leken i midten får mot slutten - håp om en volleyballstjerne i fremtiden?

torsdag 9. desember 2010

Kunst til folket

Her er langbordet omgjort til atelier.

I den niende lomma på julekalenderen stod det at "I dag skal vi ha kunstaften". Det betydde akrylmaling på lerret og papir, decoupage og maling på tomme hermetikkbokser og kunstutstilling for spesielt inviterte etterpå. Både Odin og Ingrid stod for kunsten - noe av kunsten var laget tidligere (underholdning i høstferien). Vi hadde en god økt, bare forstyrret av Lovely-Lina som ikke var fornøyd med å være forvist til skinnfellen og lekestativet - hun vil være der det skjer!!

Ingrid beskriver med ord og kroppsspråk inspirasjonen og motivene for hvert enkelt bilde.
Etter at vi var ferdige å male og jobbe med kunsten vår, så var det på tide med kunstutstilling. Den holdt Ingrid og mamsen alene, for Lovely-Lina sov. Papsen og Odin hadde fått eksklusive billetter til Børge Ousland-foredrag og kunne heller ikke være med på utstillingen. Vi hang og stilte opp kunstverkene, og ordnet i stand serveringen som var musserende i høye glass (mozell) og pepperkaker. Til utstillingen kom bestemor og bestefar, tante Anita og onkel Tore. De var veldig begeistret og roste kunstverkene. Ingrid gav utførlige forklaringer om motivene for de forskjellige maleriene.
Odin og Børge Ousland
Foredraget Børge Ousland holdt var spennende for både far og sønn. Odin stilte spørsmål og fikk en signert bok hvor Ousland ønsket ham lykke til på egne ekspedisjoner - og du skal se at det skjer en dag. Odin går Grønland på langs kanskje, eller blir det verdensrommet kanskje?!
Posted by Picasa

Den åttende dagen i desember

...er det fortsatt kaldt, men det er sant som de sier: veden varmer flere ganger - i mitt tilfelle etter to trillebårlass med ved rundt huset for å sikre at jeg slipper å gå ut på en dag eller to. Deilig å slippe å hente ved som det første man gjør om morgenen. Enda deiligere at min kjære fyrer opp før han går på jobb.

Ettermiddagen inneholdt hyggelige aktiviteter som svømming for Ingrid og juleverksted i klassen til Odin. I lommen på kalenderen med nr. 8 inneholdt en skikkelig "højdare": ABBA Sing Star konkurranse. Papsen slapp utrolig nok unna å synge.. men resten av oss sang for full hals. Lovely-Lina fulgte forundret med på galskapen. Veldig artig - spesielt at Playstation 3 tar opp hele forestillingen og det klargjorde det hele; vi er ikke akkurat sangstjerner...

Her skulle det være en video av oss, men den fikk jeg ikke lastet opp gitt.... der gikk dere glipp av noe :-)
Posted by Picasa

tirsdag 7. desember 2010

Nå har vinteren festet grepet



Det har blitt enda kaldere og rimfrosten dekorerer naturen utenfor. Bildet over er ut gjennom kjøkkenvinduet hos oss. Nydelig for øye, men for kaldt til å trille tur dessverre. Skulle gjerne vært ute, men må istedet kose oss foran den varme nye ovnen.

I den syvende luka på kalenderen vår stod det i dag at det var bestemor og bestefar som skulle bestemme! Barna hadde vært mistenksomme en god stund, da bestemor hadde kokt innmari masse grøt til kun seg og bestefar. Noen nødløgner ble servert, da kalenderen ikke skulle åpnes før papsen var hjemme. Det ble et deilig måltid med grøt, og jammen var det mandel i grøten - en til Odin (som raskt gikk på jakt i grøten) og en til Ingrid (som spiste tålmodig til mandelen dukket opp). Gevinsten var et skattekart med en premie i enden. Jammen var det ikke en konvolutt med noen penger i så de to heldige skattejegerene kan få seg en film de begge liker. De ville ut og ordne dette med en gang, men må nok vente litt før vi får ordnet det.
Posted by Picasa

mandag 6. desember 2010

Den sjette dagen i desember


Det er kaldt og vinter - men ved hjelp av familien er Lovely-Lina godt kledt. Sjekk de deilige skinnskoene vi har fått av tante Svanhild i Alta, buksen er strikket av bestemor og jakken av mormor som også har strikket teppet jeg ligger på. Under jakken ser du et glimt av en cerise ullbody som vi har fått av tante Rinni i Volda. Disse damene har greie på hvordan man kler seg i kulden.
 Den sjette dagen i desember startet med at vi sov ufyselig lenge... et privilegium man har som hjemmeværende, men ikke å anbefale om man vil holde på døgnrytmen. Vi tok deretter en tur til helsestasjonen for veiing og måling - for vi hadde jo glemt avtalen vi hadde på helsestasjonen forrige uke. Litt pinlig... men de er så imøtekommende og hyggelige der, så vi fikk hjelp uten at det var satt opp avtale. Lovely-Lina har nå vokst 8,5 cm og 2 kg siden hun ble født.

Her er et bedre bilde av den nydelige ullbodyen tante Rinni sendte oss (det var vel fra onkel Geir også...). Kanskje vi skulle hatt en mannekeng-oppvisning på bloggen over alle de flotte gavene Lovely-Lina har fått etter hun ble født. Noe å tenke på :-)
Kalenderlommen i dag inneholdt en gave siden mandagene er hektiske. Gavene i dag var noen dumme strikker som ungene har ønsket seg lenge - disse var formet som dinosaurer og de ble begge superlykkelige over å få dem...??!! Det blir ikke bilde av dem på bloggen, for de er så idiotiske at jeg ikke skal gi dem mer reklame (selv om jeg har brukt penger på dem). I stedet får dere et bilde av Lovely-Lina som gir uttrykk for hvor teite vi syns strikkene er - vi rekker tunge til dem..
Posted by Picasa